Herenondergoed, wat wel en wat niet te doen

alex 2 april 2014

Een samenhangende kledingstijl die bovenal zelfvertrouwen uitstraalt, begint niet bij de nieuwste, modebewuste jeans uit Amerika of bij een topstuk. Er goed uitzien begint bij het dragen van goed ondergoed. Dit is voor elke man de basis bij het aankleden. Jammer genoeg zien mannen het kopen van ondergoed echter niet als prioriteit en natuurlijk helpt het ook niet mee dat ondergoed gezien wordt als het stomste cadeau ooit. Het lijstje van wat wel en wat niet te doen op het gebied van ondergoed geeft mannen misschien net dat duwtje in de rug om in te zien hoe belangrijk goed ondergoed is.

Herenondergoed, wat wel te doen:

Vervang oud ondergoed

We hebben gehoord dat het gemiddeld acht jaar duurt voordat mannen hun ondergoed vervangen. Of dat waar is of niet (en eerlijk gezegd hopen we van niet), het maakt niet uit hoelang je erover doet om nieuwe voorraden aan te leggen, maar zodra ondergoed zijn beste dag gezien heeft, hoe klein het rafeltje of het gat ook is, gooi het weg. Dit is wellicht een hoge prijs voor een relatief te verwaarlozen onvolmaaktheid, maar slijtage in ondergoed is een gevaarlijk hellend vlak. Natuurlijk mag je die oude, geluksbrengende boxers bewaren, maar zorg er dan wel voor dat ze voor altijd in de la blijven liggen.

Zorg voor een collectie aan herenondergoed

Elke man moet ten alle tijden, ten minste 10 paar ondergoed bij de hand hebben. Een voor elke dag van de week, twee extra voor in het weekend en een als extra voor noodgevallen. Uiteraard is het aan te raden voor actieve sporters en mannen die veel buiten zijn, wat extra paar klaar te hebben liggen. Daarentegen is het natuurlijk niet de bedoeling dat het omgekeerde ook geldt; mannen die de hele dag niets doen kunnen niet wegkomen met minder.

Vind jouw merk

Variëteit is heel belangrijk in het dagelijks leven, maar misschien iets minder als het aankomt op herenondergoed. Het kan lastig zijn om het merk te vinden met de juiste pasvorm. Het ondergoed dat alles netjes op z’n plaats houdt zonder te strak of te los te zitten. Wanneer je het juiste soort ondergoed gevonden hebt is het aan te raden om heel wat in te slaan. Natuurlijk kan je variëteit aanbrengen in de verschillende kleuren, milieuvriendelijke stoffen of misschien zelfs een printje, maar het beste is om bij een bepaald merk te blijven dat voor jou werkt. Want zeg nou zelf? Wil je echt zoveel tijd besteden aan winkelen voor ondergoed?

Draag verschillende stijlen

Terwijl je bij één merk blijft is het ook belangrijk om een assortiment herenondergoed in huis te hebben voor verschillende activiteiten. Boxershorts geven de juiste ondersteuning voor bijna elke situatie, van de bar tot op het werk. En dan is er natuurlijk nog de strakzittende boxershort, ideaal voor zowel ondersteuning als bedekking tijdens een training. Zorg ervoor dat je de verschillende stijlen van elkaar gescheiden houdt, zodat je altijd meteen het juiste paar kan pakken.

Zorg ervoor dat je steeds je ondergoed wast

Wist je dat vies ondergoed een gram aan feces bevat? Heel smerig! Gelukkig hoef je nou ook weer geen wegwerpluier te gaan dragen om schoon te blijven. Zelfs bij loszittende boxershorts is het niet de bedoeling om twee dagen hetzelfde aan te trekken. Ondergoed moet na elke keer dragen gewassen worden. Gebruik bleekmiddel bij wit ondergoed zodat het extra goed schoon wordt.

Klaar voor het wat niet te doen lijstje?

Herenondergoed, wat niet te doen:

Ga niet zonder ondergoed de deur uit

Alles loslaten, groots leven, let's commando. Noem het wat je wilt, maar zonder ondergoed de deur uit gaan is nooit een optie. Natuurlijk is een koel briesje daar beneden meer dan welkom tijdens een warme zomerdag, maar het risico om publiekelijk de vlaggenmast te hijsen is echt te groot. Daar komt dan nog bij dat allerlei bacteriën direct in je kleding gaan zitten.

Draag geen te klein mannenslips

Het hoog opgesneden, strak om de heupen zittende broekje werd ontworpen voor wat extra sexappeal. Gek genoeg doet het vaak het tegenovergestelde. Herenondergoed moet er altijd uitzien alsof het voor een man ontworpen is. Als je je afvraagt waarom, blijf dan winkelen. Deze regel geldt natuurlijk niet voor elke man.

Tolereer geen vlekken

Ondergoed bestaat niet alleen uit een discussie tussen Slips en boxershorts, het omvat ook t-shirts. Geen van alleen moet een vieze gele vlek laten zien. De gelige kleur van zweet komt door hetzelfde stofje dat ook in urine zit. Het is helaas praktisch onmogelijk om je t-shirt weer wit te krijgen. Koop daarom nieuwe ondershirts zodra er verkleuringen te zien zijn.

Draag geen boxershorts onder broeken

Boxershorts hebben een eigen plekje in jouw ondergoed collectie. Je kunt er goed in slapen en je kunt ze prima dragen onder spijkerbroeken, maar tijdens de werkdag van 9 tot 5 is het geen goed idee om loszittende boxershorts in op maat gemaakte broeken te proppen. Een pak dragen vraagt om wat verfijnder ondergoed, waarbij je geen extra plooien kan zien.

Laat je ondergoed niet zien (zo 2013!)

Design ondergoed zag het licht rond dezelfde tijd dat Marky Mark besloot publiekelijk zijn broek te laten zakken en zijn Calvin Klein ondergoed te laten zien. Maar jij bent niet meneer Wahlberg en dit is niet 1991. Houd die strakke witte slip (of vergelijkende voorname boxers)  verborgen en laat hem alleen zien wanneer het telt: achter gesloten deuren.

De regels voor herenondergoed

De volgende keer tijdens het aankleden moet je het volgende onthouden: Hoe beter je ondergoed eruit ziet terwijl je het aan hebt, des te liever zal zij of hij het uittrekken!

STEL UW VRAAG